diumenge, 23 de desembre del 2012

Nadal ... poc blanc.




Unheilig - "Winterland"


"Va ser allà que, el 25 de desembre, Maria va donar a llum. Era un nen preciós, saludable i ploraner. Però Maria va reclamar novament la seva atenció. Estava naixent un segon nen.

... Josep no entenia què havia passat. Que fossin dos trastocava tots els plans.

... Un es diria Jesús Maria i l'altre Jesús Josep.

... Quan van arribar a l'estable, els tres Reis d'Orient es van quedar atònits... Melcior, Gaspar i Baltasar -homes avesats a mil batalles i destres a prendre decisions- van reaccionar de manera ràpida i, sense que ni Maria ni Josep se n'adonessin, fent com si busquessin els regals, van dividir en dues parts més o menys iguals l'or, l'encens i la mirra.

... L'Alejandro va tornar a alinear els dos bressolets, va contemplar una altra vegada el pessebre i va córrer a cridar son pare, reputat membre de l'Opus Dei, perquè anés a veure'l. Confiava que el felicitaria pel seu enginy: per comptes de llençar la figureta del nen Jesús de l'antic pessebre (una de les poques que no estaven trencades), l'havia incorporat a les noves, que havien comprat el dia abans a la fira de Santa Llúcia. No sabia que, aquella nit, el seu enginy li costaria anar a dormir sense sopar."

- Fragment del conte "Nadal Blanc", del llibre "Tres Nadals"
de Quim Monzó. -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada